Seznam skupin | Úvodní strana | Seznam hudebníků

Vladimír Hron portrait
narození
25.6.1966
působení
Renesance (zpěv)
informace o hudebníkovi

Po vystudování gymnázia v rodném Mostě dostal angažmá jako loutkoherec v Divadle Rozmanitostí (1988–1992) a kromě toho zpíval v tanečním souboru Renesance (1987–93), který působil v nedalekém Litvínově.

Později se vydal na sólovou dráhu, kde oslovil širokou veřejnost více jako "všestranný, jazykově vybavený moderátor, showman, komik, imitátor". Je aktivní také jako scénárista a textař.

Díky své multifunkčnosti a vynikajícím improvizačním schopnostem patří dodnes mezi vyhledávané moderátory velkých eventů a slavností.

Při živém vystupování dokáže skvěle pobavit a rychle strhnout publikum na svoji stranu, za což u pořadatelů sbírá plusové body.

Mimo mateřštiny komunikuje s publikem anglicky, italsky či rusky, což znamená, že často a rád vystupuje v zahraničí (Slovensko, Rakousko, Itálie, USA atd.).

Diskografie
2001 - Abeceda hvězd (VHS nejslavnější show)
2002 - Dueta (CD výběr písní z TV pořadu Jsou hvězdy, které nehasnou) (odkaz)
2005 - Zpívám (CD album vlastních písní s vlastními texty)
2012 - Jsou hvězdy, které nehasnou (DVD toho nej z TV pořadů)
2012 - Legendární zlaté scénky (DVD s úryvky z TV pořadů)
2012 - Naděje (CD album vlastních písní s vlastními texty)